Make your own free website on Tripod.com

Opstarten in Moos 18 augustus 2000

De belangrijkste dingen zijn geregeld: een auto, een mobiele telefoon en een internetaccount (zie elders op deze site). De volgende stap is het lidmaatschap van de jachtclub.

Voor een huis was al gezorgd voor aankomst: we konden kiezen uit 8 hoog met een mooi uitzicht op zee of een huis met een tuin vlak bij het strand. We hebben gekozen voor de flat vanwege het gemak (er was al een empregado bij). Het is niet zo groot, dus we zijn op zoek naar iets groters.

Verder zoeken we nog een bakkie (Zuid Afrikaans voor pick-up) want zonder dat kun je op veel mooie plaatsen niet komen. Daarvoor moeten we waarschijnlijk naar ZA, want auto's zijn duur in Mocambique.

DP is meteen de maandag na aankomst begonnen met werken en Katheleen op dinsdag. Haar collega's vroegen zich al af waar ze bleef. Natuurlijk zijn we van start gegaan met de initiatieriten: een heel gedoe om die kippenbotjes door je neus te krijgen trouwens.

Al vanaf het begin hebben we het er erg druk mee. Katheleen is vooral bezig met het schrijven van projectvoorstellen die te maken hebben met de gevolgen van de overstromingen.

DP had in week 1 al een eerste proposal de deur uit (MIS voor een construction company). Daarna vooral corporate finance en herstructurering van de één na grootste bank van Moos. Daarnaast komen er erg veel projecten van uiteenlopende aard binnen: veel practice development, trainingen geven (nu nog voorbereiden), mensen aannemen en dergelijke.(zie de link). Het werk is meer financieel van aard dan in Nederland. Eén en ander is wel in afwachting van de start van een groot reorganisatietraject bij een pensioenverzekeraar. Zodra dat start gaat dat een groot deel van de beschikbare tijd in beslag nemen.

Verder 2 avonden in de week Portugese les en de andere avonden huiswerk. We beginnen nu wat mensen te leren kennen, dus ook meer socializen.

 

Adres:

Avenida Mao Tse Tung 57

Appartemento 30, 8-o Andar

Maputo, Mocambique

Telefoon: +258-1-492307

Mobiel DP: +258-1-82322656

mailto:moos@virconn.com