Make your own free website on Tripod.com

Avenida Mao Tse Tung 57

(juli - december 2000)

We wonen in Maputo: 8 hoog met een mooi uitzicht op de baai. Door de week lunchen we altijd thuis, de empregado Adriano kookt, en wij zitten aan tafel voor het raam van dit uitzicht te genieten. Verwend geraakt met antikraak-ruimte zijn we nu toch maar op zoek naar iets groters en ookeen balkon want in dit klimaat moet je toch naar buiten kunnen.

Inmiddels ook twee autos een Toyota Landcruiser 4x4 met veel cilinders enzo voor de weekends en in de stad een volkswagen golfje waar heel zuidelijk afrika mee vol staat.

Qua werk is het vanaf het begin al lekker druk geweest. Laat dat nou juist niet de bedoeling zijn geweest toen wij besloten hier naar toe te gaan. De grootse plannen van artikelen maken en erbij studeren zijn dan ook voorlopig in de koelkast terecht gekomen.

Katheleen werkt bij SEED een lokaal ingenieursbureau dat onderdeel uitmaakt van dezelfde DHV groep waar ze in Nederland bij werkte. De overstromingen die hier in februari-maart van dit jaar hebben plaatsgevonden hebben nu nog steeds een enorme invloed op het land. Vooral bezig met het schrijven van projectvoorstellen die veelal met de rehabilitatie van vanalles dat stuk gegaan is bij de overstromingen of met het voorkomen in de toekomst van rampen. Komende week start het eerste echte project voor mij: in Xai-Xai (200 km ten noorden van Maputo) is de benedenstad geheel onder water geweest. Daar moeten we nu gaan kijken wat er nog te redden is van de infrastructuur en wat er opnieuw gebouwd moet worden. Daar is nu 7 maanden na de overstromingen nog niet naar gekeken en inmiddels is er weer opnieuw cholera uitgebroken.

DP is voor KPMG veel bezig met corporate finance: acquisitie van een bank, sale van een cardealer en de financiële herstructurering van de één na grootste bank van Moos. Naast dat meer financiële werk zij we druk bezig met iedereen te overtuigen van het belang van procesherontwerp en rightsizing.

De portugese les twee avonden per week gaat nog steeds door, we maken vorderingen maar willen natuurlijk sneller. Huiswerk wordt een beetje te weinig gemaakt, we willen savonds natuurlijk ook andere dingen doen. De les is erg leuk en van onze leraar Amaro leren we ook veel over het land, de regio en de portugezen in vele discussies.